Begyndelsen
Det hele startede i begyndelsen 70'eme, hvor nogle unge mennesker morede sig med at spille fodbold i en af byens parker. Det var nogenlunde de samme, der mødte frem hver gang. Nogle snakkede også om at spille badminton, men det kunne man jo ikke så godt gøre i parken, så ideen opstod med at forsøge at få spilletider i en af byens idrætshaller eller gymnastiksale. Ved henvendelse til kommunens officielle myndigheder blev det oplyst, at hvis man ville have del i kommunens goder såsom lokaler og offentlige tilskud, så skulle man henvende sig som en klub.

Altså gjorde de det, lavede en klub. Den 6. august 1976 stiftedes Boldklubben Røde Stjerne Roskilde og vejen til idrætsanlæg og haller samt kommunens kasser m.v. stod åben. De første 5 år af klubbens eksistens består aktiviteterne af badminton og fodbold og tant og fjas. Det er virkelig en alternativ klub. Deltagelse i turneringer er en by i Rusland. Man hygger sig med hinanden.

Efterhånden er der nogle af klubbens medlemmer, der får lyst til at spille volleyball, og der er ikke langt fra lyst til handling i Røde Stjerne, og en volleybold er jo mindst lige så meget en bold som en badmintonbold - som jo i virkeligheden slet ikke er en bold. Så i 1981 etablerer klubben en volleyballafdeling.

Medlemskab i RAG
l længden bliver det alligevel for kedeligt bare at spille mod sig selv - altid! I 1982 melder klubben sig ind i det, der dengang hed Roskilde Amts Gymnastikforening (RAG) (det er det, der nu hedder DGI-Roskilde). Og så kunne vi komme til at slås mod nogle andre klubber og udbrede kendskabet til vores eksistens.

Røde Stjerne i verdens søgelys
I 1983 kommer et højdepunkt i klubbens historie. Ved en turnering i RAG møder et Røde Stjerne hold op iført bluser med påskriften "Giv EF modstand". RAG´s fodboldudvalg forbyder trøjer med politiske budskaber i deres turneringer. Sagen kommer op på højeste plan i RAG´s moderorganisation og Røde Stjerne kommer på forsiden af "verdenspressen" i Danmark. Og i betragtning af, at sportsfolk i øvrigt render rundt og reklamerer for stort set hvad som helst på deres bluser, frafalder man forbudet mod bluser, som dem Røde Stjerne mødte op i.

Altså en sejr til Røde Stjerne uden for fodboldbanen der dog resulterer i, at klubben får lavet egne flotte bluser med en stor rød stjerne foran (med to spidser, der peger nedad - det er meget vigtigt). I 1985 tilmelder Røde Stjerne et hold i SBU´s turnering, og året efter vindes Serie 6 rækken med flere af de nuværende Veteranspillere på holdet. Efter et enkelt år i Serie 4 i 90'erne lå vi i Serie 5 en del år, før det endelig i 2003 lykkedes os at rykke op i Serie 4 igen, i øvrigt samme år som vi vandt Serie 5-pokalturneringen. Vi har for tiden et Serie 4 og et Serie 5-hold.

Pigefodbold
I 1984 er der nogle piger, der begynder at mænge sig med mændene på fodboldbanen. Det går godt i et par år, men så er det også nok. I 1986 tilmelder Røde Stjerne et pigehold til turneringen i RAG for 7-"mands"hold. Det var stort set det samme hold, der efterfølgende spillede i stort set den samme turnering i DGI, og som stort set vandt den igennem en årrække, indtil pigerne desværre stoppede med fodbold i slutningen af
90´erne.

Børnefodbold
Efterhånden som årene går og Røde Stjerne folkene bliver ældre og begynder at stifte familie og får børn, opstår der et behov for børnefodbold. Og så får klubben sit første børnehold i 1985. Grundstammen i dette hold spillede i en årrække som et af serieholdene i klubben. De fik hele deres fodboldopdragelse i Røde Stjerne ak og ve' eller hva'? Flere børn kommer til, og der udvides med flere hold. Børnene har fundet ud af, at den måde man træner på, udvælger hold på o.s.v. i de mere traditionelle klubber, ikke passer dem. Røde Stjerne kan tilbyde dem faciliteter og plads til alle uanset evner, hvis de mere eller mindre selv sørgede for at stille hold og træner på benene.

Badminton ebber efterhånden ud i slutningen af 80'eme, og et forsøg på at etablere en basketball afdeling overlever næppe mere end én sæson. Det sidste nye forsøg på at skabe en ny afdeling, Petanque-afdelingen, blev i 2005 endelig afskrevet som værende gået i sig selv igen...

Men sådan er det i Røde Stjerne. Afdelinger opstår, hvis nogle har behov for, at de skal opstå og afdelinger forsvinder, hvis behovet forsvinder...